Anna mist mama

Coverafbeelding van: Anna mist mama

Trefwoord(en)
missen
school
gevoelens

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Anna wil niet naar school, ze wil bij mama blijven. Maar dat kan niet want die moet gaan werken, net als papa. Dus moet ze toch naar school. Maar ze begint te huilen. Ze wil niet naar school omdat ze mama dan mist. Daar heeft mama een oplossing voor. Ze tekent op de hand van Anna een hartje en ook op haar eigen hand. Anna moet een kusje geven op het hartje als ze aan mama denkt. Dan stuurt mama een kusje terug. Zo zijn ze toch een beetje samen. En zo raakt Anna de dag door.

Wat een mooie oplossing heeft Anna’s mama bedacht. Zo heeft Anna het gevoel dat haar mama de hele dag bij haar is en mist ze haar minder.
De grote, kleurrijke prenten tonen Anna en haar probleem. Eerst is ze verdrietig, ze wil niet naar school, daarna tevreden met de oplossing van mama en op school zelfs blij. Het guitige lachende gezichtje van Anna maakt duidelijk dat mama’s oplossing werkt. Het hartje op Anna’s hand is dan ook duidelijk zichtbaar, zodat kleuters dat goed kunnen opmerken.

Dit warme verhaal toont een fijne oplossing voor een herkenbaar probleem. Mama (of papa) missen sluit aan bij de leefwereld van peuters en kleuters. De oplossing die hier geboden wordt, is ook bruikbaar in de eigen thuissituatie. Een eenvoudige maar zeer doeltreffende oplossing.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Clavis peuter

Jaartal
2020

ISBN
9789044840278

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,95