Anna is jarig (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Anna is jarig (vertelplaten)

Trefwoord(en)
jarig
feesten
kamishibai

Genre
vertelplaten

Vanaf
2 jaar

Anna is jarig. Samen met mama bakt ze een cake om op school uit te delen. Daar mag ze van de juf een kroon maken en op de grote verjaardagsstoel gaan zitten. Heel de klas zingt een verjaardagslied en dan mag Anna de kaarsjes uitblazen. En de cake uitdelen. Daarna mag ze nog een cadeautje kiezen uit de doos van de juf. En later komen mama en papa haar afhalen om thuis verder te vieren.

 

In kleurrijke, zeer duidelijke prenten vertelt Kathleen Amant wat er allemaal gebeurt op school als iemand jarig is. Er wordt gezongen, er is een verjaardagsstoel en een kroon, er wordt iets uitgedeeld en er is een klein cadeautje. Allemaal erg herkenbare zaken voor jonge kleuters. De eenvoudige taal sluit perfect aan bij deze illustraties.

 

Deze vertelplatenversie maakt het mogelijk om dit verhaal gemakkelijker te vertellen aan een hele groep. De grote prenten zijn sfeervol en duidelijk en tonen alles wat de voorlezer kan lezen op de achterkant van de platen. De vertelplaten op A3 formaat passen in de kamishibai, een houten verteltheatertje, en kunnen al vertellend verschoven worden. Het publiek nestelt zich voor de vertelkast en geniet zo van de tekeningen terwijl de verteller het verhaal kan lezen op de achterkant. Een erg leuke variant op voorlezen, ideaal in de klas.

Mik Ghys - oktober 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
vertelplaten

Jaartal
2010

ISBN
9789044813753

Aantal pagina's
13

Prijs
€25,00