Anna in het verkeer (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Anna in het verkeer (vertelplaten)

Trefwoord(en)
verkeer
fietsen
uitstap
kamishibai

Genre
vertelplaten

Vanaf
3 jaar

Anna gaat samen met mama naar de stad. Ze gaan met de fiets, dus moet Anna haar fietshelm opzetten. In haar fietsstoeltje zit ze stevig, vooral als mama de gordeltjes goed vast maakt. Dan vertrekken ze. Mama steekt de straat over en rijdt op het fietspad. Ze stopt aan het rode licht en rijdt verder als het weer op groen springt. Als ze in de stad aankomen zet mama haar fiets in een fietsenrek en doet de fiets op slot. Nu kunnen ze een ijsje gaan kopen.

 

De fietstocht van Anna en haar mama laat zien waar een fietser zoal op moet letten in het verkeer. Op een vlotte en duidelijke manier krijgen kleuters zo verkeersles. Ze kunnen de situaties herkennen en nog wat bijleren. De kleurrijke, zwart omlijnde illustraties tonen wat de kleuter moet weten over het verkeer op een zeer herkenbare manier. Duidelijk en leerrijk, sluit perfect aan bij de leefwereld van kleuters.

Deze vertelplatenversie maakt het mogelijk om dit verhaal gemakkelijker te vertellen aan een hele groep. De grote prenten zijn duidelijk en tonen alles wat de voorlezer kan lezen op de achterkant van de platen. De vertelplaten op A3 formaat passen in de kamishibai, een houten verteltheatertje, en kunnen al vertellend verschoven worden. Een erg leuke variant op voorlezen, ideaal in de klas.

Mik Ghys - april 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
vertelplaten

Jaartal
2011

ISBN
9789044815696

Aantal pagina's
13

Prijs
€25,00