Anna in de bibliotheek

Coverafbeelding van: Anna in de bibliotheek

Trefwoord(en)
boeken
bibliotheek
lezen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Elke zaterdag gaat Anna met haar papa naar de bibliotheek. Daar mag ze zelf boeken uitkiezen om thuis te lezen. De boeken die ze gelezen hebben brengen ze weer terug naar de bibliotheek, dan kunnen andere kinderen de boeken uitlenen. Anna kiest al snel een boek, maar moet iets anders kiezen van papa. Het boek dat ze gekozen heeft, heeft ze thuis ook in haar boekenrek. Wanneer ze vijf boeken gekozen heeft, laten ze de boeken scannen. Die mogen mee naar huis. Onderweg in de bakfiets zit Anna al te kijken in een nieuw boek. Thuis kruipt ze snel met een boek op schoot bij papa. Want boeken lezen is zo fijn.

Deze uitstap naar de bibliotheek sluit helemaal aan bij de leefwereld van peuters en kleuters. Toch van diegene die naar de bibliotheek gaan. Voor alle anderen kan het een uitnodiging zijn om ook eens langs te gaan en boeken te ontlenen. Vooral herkenbaar is het moment dat Anna een boekje kiest dat ze zelf in haar kast heeft staan. Nieuwe boeken zijn leuk, maar vertrouwde boeken zeker ook.
De kleurrijke, duidelijk omlijnde illustraties zijn vrolijk en aantrekkelijk. Anna is een personage dat voor veel peuters al erg vertrouwd is, zoals een vriendinnetje op papier.
Een ideale kennismaking met de bibliotheek, voor of na een eerste bezoek.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Clavis peuter

Jaartal
2020

ISBN
9789044838671

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,95