Anna heeft luisjes

Coverafbeelding van: Anna heeft luisjes

Trefwoord(en)
luizen
jeuk
school

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Anna heeft jeuk in haar haar. Ze krabt en krabt maar het stopt niet. Ze zet een muts op en gaat buiten spelen. Maar Leon vindt het raar dat Anna een muts op heeft als het warm is. Wanneer ze hem vertelt over de jeuk, weet hij wat er aan de hand is. Ze heeft luizen. Anna heeft hem niet goed begrepen en vertelt mama dat ze muizen heeft in haar haar. Gelukkig begrijpt mama haar probleem en zorgt ze voor een oplossing. Ze verzorgen het haar van Anna en schrijven een briefje voor de juf. En natuurlijk heeft Konijn ook last van luisjes dus die mag even in de diepvriezer.

Een herkenbaar probleem bij kleuters wordt hier op een duidelijke en vlotte manier voorgesteld. Er wordt verteld wat je voelt als je luizen hebt en wat de ouders kunnen doen om de luizen weg te krijgen. Het is ook erg belangrijk om de school te verwittigen, dus dat gebeurt hier ook. En de besmette knuffel mag even in de diepvriezer.
Een duidelijk en informatief verhaal dat aansluit bij de leefwereld van peuters. Aantrekkelijk door de vlotte tekst en de vrolijke kleuren van de illustraties.

Mik Ghys - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Clavis peuter

Jaartal
2015

ISBN
9789044825817

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,95