Anna en de dromenmaker

Coverafbeelding van: Anna en de dromenmaker

Trefwoord(en)
slapen gaan
dromen
avontuur
nacht
maan

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De kleine Anna wilde niet gaan slapen. Want zij was nog niet moe. Zij was boos. Ook tegen de maan die haar door het raam aanstaarde. Maar toen… Tik… Tik… Tiktiktik tegen het raam… De maan nodigde haar uit om mee te komen. Samen sprongen ze van wolk naar ster naar wolk, tot bij de dromenmaker, een mysterieuze figuur die als een wolk voortdurend veranderde van vorm. Eerst bracht hij haar naar een dol feest vol figuren van afval. Maar dat was nog niet alles. Want de reiskoffer van de dromenman wilde verder en bracht haar bij de vrolijke oudjes in het zwembad. En als ze daar ook weer afscheid moest nemen, volgde er nog één droom… Tot de zon om de hoek kwam loeren.

Dit grote prentenboek, uitgekiend vormgegeven door Dries Desseyn, oogt als een mooi geschenkboek. Een plezier voor alle dromers jong en oud.
Het verhaal, dat zich afspeelt tijdens één nacht, neemt je als lezer/kijker mee in een rollercoaster van ervaringen die het niet kunnen of willen slapen verjaagt door fijne avonturen. Het hoge wishful thinking gehalte van dit geheel kan je niet koud laten.
De dromerige prenten geven dit verhaal wat het nodig heeft: zacht afgelijnde tekeningen in waterige kleuren die de realiteit als vanzelf achter zich laten. Je ziet en ontdekt vele details die het resultaat zijn van vrije associaties op thema’s zoals het er in een droom aan toegaat.
Naar bed gaan zal nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van dit originele ‘dromenboek’ …

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Maaike Lisa Villavicencio Fernandez

Illustrator
Heike Sofia Villavicencio Rammeloo   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914704

Aantal pagina's
40

Prijs
€18,95