Anansi de spin en de gulzige tijger

Generaties kinderen in West-Afrika, Suriname en de Caraïben zijn opgegroeid met de Anansitori’s, van generatie op generatie overgeleverde verhalen als fabels over Anansi, de slimme spin die voor niets terugdeinst en iedereen met zijn streken steeds te slim af is. Stuk voor stuk avontuurlijke en schalkse vertellingen vol spanning en fantasie met een mooie boodschap, geworteld in een rijke, orale cultuur.
Gottmer publiceerde tal van Anansi-verhalen, telkens naverteld door de Nederlandse auteur en presentator  Iven Cudogham en bont geïllustreerd door Yngwie Boley, Diana van Houten and J.J. Epping van Moldybyrd Studio die tevens animatiefilms maakten van deze boeken.
In deze publicatie – oorspronkelijk uit 2020 en nu als tweede druk – zitten Konijn, Schildpad, Aap en Haan te mopperen onder de grote kalebasboom, want Tijger heeft al hun eten opgegeten. Dit deed hij ook bij Anansi. Maar de slimme Anansi laat zich niet van de wijs brengen en zal ervoor zorgen dat hij en zijn vrienden vanavond bij de koning kunnen dineren. En de Tijger, die verdwijnt voorgoed uit het dorp. Een spannend en lekker voor te lezen verhaal  vol lepe streken met een mooie boodschap, herkenbaar voor jong én oud en met vlotte pen verteld.
De bont gekleurde prenten balanceren netjes tussen realiteit en fantasie en prikkelen je eigen verbeelding. De rijkelijk gevulde composities vol details en nog meer sfeer laten zich keer na keer ontdekken en vertellen zo mee het verhaal.
Een mooie combinatie die werkt!

Eric Vanthillo - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Iven Cudogham

Illustrator
Moldybyrd Studio   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Anansi de spin

Jaartal
2021

ISBN
9789025772406

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99