Anansi de spin en de eieren voor de koning

Generaties kinderen in West-Afrika, Suriname en de Caraïben zijn opgegroeid met de Anansitori’s, van generatie op generatie overgeleverde verhalen als fabels over Anansi, de slimme spin die voor niets terugdeinst en iedereen met zijn streken steeds te slim af is. Stuk voor stuk avontuurlijke en schalkse vertellingen vol spanning en fantasie met telkens een mooie boodschap, geworteld in een rijke, orale cultuur.
Gottmer publiceerde tal van Anansi-verhalen, telkens naverteld door de Nederlandse auteur en presentator  Iven Cudogham en bont geïllustreerd door Yngwie Boley, Diana van Houten and J.J. Epping van Moldybyrd Studio die tevens animatiefilms maakten van deze boeken.
In deze publicatie – oorspronkelijk uit 2022 en nu als tweede druk – is Kofi, Anansi’s zoon, jarig. Anansi wil hem verrassen met zijn lievelingsgerecht: gevulde eieren. Maar in het huis van Haan is geen kip meer te bekennen. De koning heeft ze allemaal meegenomen, inclusief hun eieren. Maar Anansi heeft een heel slim plan…
Cudogham vertelt met vlotte pen dit lekker voor te lezen verhaal met een mooie boodschap dat herkenbaar is voor jong én oud.
De bont gekleurde prenten balanceren netjes tussen realiteit en fantasie en prikkelen je eigen verbeelding. De rijkelijk gevulde composities vol details en nog meer sfeer laten zich keer na keer ontdekken en vertellen zo mee het verhaal.
Een mooie combinatie die werkt!

Eric Vanthillo - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Iven Cudogham

Illustrator
Moldybyrd Studio   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Anansi de spin

Jaartal
2023

ISBN
9789025776985

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99