Amos Muis mist de bus

Amos Muis, de oude, vriendelijke dierentuinhouder met een groot hart voor alle dieren, wil zijn vrienden verrassen. Maar door al dat plannen, mist hij ’s morgens de bus en arriveert hij te laat in de dierentuin. Waardoor zijn plannen niet kunnen doorgaan. Hoewel… Dank zij de hulp van alle dieren komt het uiteindelijk goed en wacht hen een mooie afsluiting van de dag.

Dit is, na ‘Amos Muis blijft een dagje thuis’ in 2021, het tweede boek over de minzame man  en het is weer een gevoelige voltreffer met een hoge aaibaarheidsfactor.
Het verhaal ontrolt zich chronologisch met fijne verrassende wendingen, de nodige sfeerscheppende situaties en een meer dan deugddoend einde.
De tekst laat zich lekker voorlezen, terwijl de zachtgekleurde prenten mede het verhaal vertellen. De vele details ontdek je met veel plezier en zo bouw je zelf je verhaal op over de goedaardige man en zijn beste vrienden doorheen een dagje uit hun leven. De illustrator schetst met speelse en voorzichtige pen realistische tekeningen vol expressie en voorziet ze van de nodige fantasie om je verbeelding te prikkelen.
Een heerlijk verhaal dat je doet wegdromen in een fijne wereld vol gevoeligheid, waar de warmte en de vriendschap hoogtij vieren. 

Eric Vanthillo - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Philip C. Stead   

Illustrator
Erin E. Stead   

Uitgeverij
Paolo


Jaartal
2022

ISBN
9789492600493

Aantal pagina's
50

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Amos McGee Misses the Bus

Vertaler(s)
Lourens Van Veluw