Altijd wat te vieren

aanrader Coverafbeelding van: Altijd wat te vieren

Trefwoord(en)
gedichten
poëzie
feesten
dieren

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Altijd wat te vieren bundelt 30 gedichten die de afgelopen vijftig jaar bij Querido verschenen zijn. Sommige zijn geschreven door namen die iedereen kent: Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen, Bart Moeyaert en Hans en Monique Hagen. Maar ook Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel en Sjoerd Kuyper zijn terug te vinden in de bundel. Deze kleppers worden aangevuld met werk van minder bekende, maar daarom niet minder beminde namen.
Het thema dat alle gedichten met elkaar verbindt is feest vieren en gelukkig zijn. In lengte variëren ze van een paar woorden tot een stuk of vijf alinea’s. De gedichten an sich zijn voldoende om blij van te worden maar wat de bundel tot een echte parel maakt, zijn de tekeningen van Carll Cneut. In zijn herkenbare stijl tovert hij bij elk gedicht een dier met de schattigste en grappigste menselijke trekjes. Overal zijn feesthoedjes, slingers en cadeautjes te vinden. Cneut combineert zoals altijd acrylverf met flinterdunne potloodlijnen. Zijn tekeningen zijn zo vol emotie dat je ofwel mee wil beginnen dansen ofwel je armen om het dier zou willen slaan. Zo ook bij het eerste gedicht. De tekening (en het gedicht) lijken vrolijk genoeg: feest, slingers, cadeautjes,… maar wanneer je de laatste zin leest begrijp je ineens waarom de olifant in de prent er toch wat zielig uit ziet. De emotie die uit zijn illustraties spreekt, wordt verlicht door de grappige details die overal te vinden zijn. Een olifant met een klein brilletje, een kikker in een matrozenpakje en een muis met de liefste laqué schoentjes.  Zoals altijd zijn zijn prenten vertederend mooi en het stuk voor stuk waard om uitvergroot boven je bed te hangen. Onze favoriet? De tekening van het varken bij This varkentje van Edward van de Vendel. Twee meesters bij elkaar.
Altijd wat te vieren is een aanrader om regelmatig erbij te pakken en jezelf in te verliezen. Of om aan je dierbaren te schenken.

Mathilde Lemm - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
Carll Cneut

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045126357

Aantal pagina's
51

Prijs
€14,99