Als tijd voorbijgaat

Coverafbeelding van: Als tijd voorbijgaat

Trefwoord(en)
tijd
groeien
filosoferen

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

De tijd is altijd om ons heen. Al kun je hem niet zien, toch weten we dat hij er is want hij verandert alles.
Jij wordt steeds groter en een lange broek wordt na een tijd een te korte broek. Uien worden doorzichtig in de pan en vloerkleden verliezen hun kleur. Planten sterven als je ze geen water geeft en fruit bederft als je het niet opeet. Iets lelijks kan opeens mooi zijn en iets moois vind je later soms lelijk. Dingen die je moeilijk vindt, zoals het strikken van je schoenen, worden later gemakkelijk. Bergen kunnen niet zomaar verdwijnen maar bomen wel. In woordenboeken verschijnen nieuwe woorden maar in ‘oude hoofden’ verdwijnen er.
Enz. …
Maar ook al gaat de tijd voorbij, één ding is voor altijd!…
De makers van dit boek focussen zich op een originele wijze op het verglijden van de tijd. Zo geven zij stof tot filosoferen en dit met grote eenvoud en gemak.De gestileerde prenten in felle, contrasterende kleuren prikkelen je verbeelding door het tonen van de essentie en tegelijkertijd het suggereren van wat er zich achter die essentie afspeelt. Zij balanceren voortdurend tussen concreet en abstract. Tussen gestileerd en speels.
De eenvoudige tekst in korte, gebalde zinnen zegt genoeg. Maar ook niets meer. Hij levert stof tot nadenken en filosoferen over de vergankelijkheid van de tijd. Voldoende eenvoudig zodat het jonge doelpubliek bereikt wordt, maar ook verrassend gevarieerd zodat tevens de volwassenen geïnspireerd raken.
Dit is een pareltje van een werk over de tijd en wat het met ons doet, op een bedrieglijk eenvoudige wijze met zoveel meer onder wat je ziet en leest.

Eric Vanthillo - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Isabel Minhos Martins

Illustrator
Matoso Madalena

Uitgeverij
Karmijn   


Jaartal
2018

ISBN
9789492168207

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Portugees

Originele titel
Com o tempo

Vertaler(s)
Jannemieke van Ittersum
Wilma Seijbel