Als mama van huis is

Coverafbeelding van: Als mama van huis is

Trefwoord(en)
missen
durven
zwemmen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag gaat de mama van kleine olifant Tibula To op reis. Tibula To zwaait haar uit en moet nu tien dagen wachten tot ze terug is. Dat is te lang, dus wil Tibula To iets doen om dichter bij haar te zijn. Zijn opa vertelt hem dat hij naar de maan moet kijken. Zijn mama zal ook naar die maan kijken en dan weet ze dat hij aan haar denkt. Maar dan ontdekt Tibula To dat er ook een maan in het water ligt. Dus wil hij leren zwemmen. Hij oefent elke dag maar is dat voldoende om bij de maan te geraken?

De reis van zijn mama is een goede reden om te leren zwemmen. Niet om haar te verrassen, maar om dichter bij de maan te geraken. Zo kan je dus iets bereiken door een ander doel na te streven, heel grappig.
De tekst leest prettig voor en sluit perfect aan bij de kleurrijke illustraties. De olifantenfamilie wordt knap in beeld gebracht, met drie zwaarlijvige breiende tantes en een oude opa in nachthemd en met een slaapmutsje. De tantes en Tibula To’s mama dragen kleurrijke jurken met Afrikaanse motieven, wat voor heel kleurrijke illustraties zorgt.
Een warm en speels voorleesverhaal vol boeiende dieren.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annette Herzog   

Illustrator
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047711698

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95