Als je durft!

Coverafbeelding van: Als je durft!

Trefwoord(en)
gezin
school
vriendschap
chantage

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Het gezin van Stan verhuist van het platteland naar de stad. Stan kan nogal moeilijk wennen aan deze nieuwe omgeving en ook op school vindt hij niet direct zijn draai. Hij is enkel bevriend met Kondo, een jongen die met zijn familie gevlucht is uit Afrika. Met enkele oudere jongens voetballen ze op een pleintje in de buurt. Dan daagt Buck, één van die jongens, Stan uit om te stelen. Stan durft niet, maar kan niet op tegen de dreigementen van Buck.

Dit verhaal is geschreven voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017. Die Christelijke inslag komt wel naar voren maar is niet bepalend voor het verloop van het verhaal. De personages zijn herkenbaar beschreven en de dialogen komen vlot over. Stan voelt zich enigszins achteruit gesteld tegenover zijn broer Kai die een beloftevol sporter is en waarvoor veel moet wijken. Stan voelt zich beter bij zijn vriend Kondo omdat die ook zijn vertrouwde omgeving en vrienden heeft moeten achterlaten. Als Stan door Buck wordt afgeperst om dingen te stelen, durft hij daar uit schaamte en angst bij niemand voor terecht. De meeste gebeurtenissen komen geloofwaardig over. Maar naar het einde toe gebeuren er enkele dingen waarbij de lezer toch wel de wenkbrauwen fronst.
Kort verhaal dat duidelijk maakt dat je bij problemen de dingen bespreekt met mensen die je kunnen helpen en de dingen niet uit de hand mag laten lopen.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ineke Kraijo   

Uitgeverij
Mozaïek   


Jaartal
2017

ISBN
9789023951780

Aantal pagina's
87

Prijs
€9,99