Als ik je morgen weer zie

aanrader Coverafbeelding van: Als ik je morgen weer zie

Trefwoord(en)
tijd
verliefd
ontsnappen
zoektochten
LGBTQIA+

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Clark zit vast in een tijdlus. Elke ochtend is het opnieuw maandag 19 september, en dat is al 309 keer zo. Hij heeft al heel wat variaties bedacht om die dag door te brengen, maar geen enkele liet hem ontsnappen naar dinsdag 20 september. Op dag 310 gebeurt er echter iets ongewoons. Er duikt op school plots een jongen op, Beau, die hij nooit eerder zag. Clark laat zich verleiden om uit school weg te lopen en samen met Beau enkele ‘boodschappen’ te doen. De verlegen Clark beleeft een fantastische dag en wordt dolverliefd op de ontstuimige Beau. Maar de volgende ochtend is het opnieuw maandag. Wanhopig gaat Clark op zoek naar Beau. Misschien is hij wel de oplossing? Gaandeweg ontdekt hij meer en meer informatie over Beau en zelfs over tijdlussen. Erg belangrijke informatie want plots blijkt zijn tijdlustijd niet oneindig te zijn…

Tijdlussen zijn een fascinerend gegeven. En wanneer je er zoals Clark in eentje in belandt, verken je eerst alle mogelijkheden. Je doorloopt ook verschillende fasen: ongeloof, verzet, uitbundig en overdreven gedrag, met uiteindelijk berusting. Toch lijkt Clark niet grondig genoeg gezocht te hebben naar een oplossing, want pas wanneer Beau opgedoken is, begint hij dieper te graven. En deze keer geraakt hij wel aan interessante informatie. Maar ook verontrustende.
Als lezer leef je helemaal mee met Clark, die zelf al zijn wedervaren vertelt. Samen met hem ontmoet je Beau en kijk je naar hem uit. Je verlangt mee naar nieuwe informatie en krijgt mee hoop wanneer Clark steeds meer ontdekt. Dat hij elke dag opnieuw dezelfde mensen moet leren kennen, is frustrerend maar de auteur slaagt er helemaal in om je onder te dompelen in Clarks emotievolle leven. De vlotte vertelstijl en de vele cliffhangers op het einde van alweer dezelfde dag houden je aandacht gevangen. Naast het fascinerende verhaal van Clark leer je, door de opdrachten die hij kreeg van zijn therapeut, hoe je eenzaamheid kan overwinnen. Door de manier waarop Clark deze opdrachten probeert toe te passen, zie je dat het echt kan werken. Probeer een nieuwe vriend te maken, help iemand die je hulp nodig heeft, stel jezelf kwetsbaar op zodat anderen dat ook kunnen zijn en doe datgene wat je bang maakt. Door deze opdrachten dag na dag terug aan te pakken, merkt Clark dat hij zich minder eenzaam voelt, dat hij nieuwe doelen gevonden heeft. En dat pik je als lezer toch mee op, het blijft hangen. Net als Clarks verliefdheid, die hem de kracht geeft om elke dag opnieuw dezelfde dingen te doen in de hoop Beau terug te vinden.
Dit emotievolle tijdlusavontuur is een intrigerende en pakkende aanrader.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Robbie Couch   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021488042

Aantal pagina's
347

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
If I See You Again Tomorrow

Vertaler(s)
H.C. Kaspersma