Als er 100 mensen op de wereld waren

Coverafbeelding van: Als er 100 mensen op de wereld waren

Trefwoord(en)
wereld
mensen
verschillen

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

In twaalf thema’s worden een aantal zaken over de wereldbevolking verduidelijkt door ze te vergelijken met een dorp van honderd mensen. Het gaat over verschillen, wonen, kunnen studeren, de taal, voedsel, water, digitalisering, geld en de toekomst.

Op een eenvoudige manier tracht men de jonge lezer duidelijk te maken wat de verschillen en gelijkenissen zijn tussen alle mensen op de wereld. Door de wereldbevolking voor te stellen als een dorp van honderd mensen wordt dit bevattelijk voor de lezer.
De teksten zijn eenvoudig te lezen en staan in tekstblokken tussen een groot aantal kleurrijke illustraties die iets te maken hebben met de teksten. Verschillen en gelijkenissen staan telkens in een getal op honderd weergegeven in een apart gekleurde omkadering zodat de lezer al in één oogopslag ziet in hoeverre de wereldbevolking verschilt of overeenkomt.
Met percentages kan alles uitgelegd worden, toch geeft het boek een beeld van hoe de wereldbevolking leeft en waar er nog veel werk aan de winkel is om bijvoorbeeld iedereen een woning, voldoende voedsel of water te bezorgen.
Interessant boek voor jonge lezers om een beeld te krijgen van de wereldbevolking.

Pol Van Damme - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jackie McCann

Illustrator
Aaron Cushley   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2023

ISBN
9789026166228

Aantal pagina's
29

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
If the World Were 100 People

Vertaler(s)
Wilma Eras