Alles = wiskunde

Coverafbeelding van: Alles = wiskunde

Trefwoord(en)
wiskunde

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Na een korte inleiding over wiskunde en waar die allemaal gebruikt wordt, volgen vijf hoofdstukken die telkens een bepaald onderdeel onder de loep nemen: cijfers en getallen – meten – patronen en reeksen – data – logica en kansberekening. In elk hoofdstuk komen een aantal personen aan bod die belangrijke zaken hebben ontdekt in verband met het onderwerp. Elk hoofdstuk heeft ook een tijdlijn waarin die ontdekkingen of evoluties worden aangegeven. De lezer wordt een aantal keren zelf uitgedaagd om een wiskundig probleem op te lossen. Heel regelmatig staan er ook korte weetjes in een apart kader over het onderwerp. Een woordenlijst, oplossingen over vragen en probleemstellingen en een register sluiten het boek af.

Wiskunde in een makkelijk verstaanbare taal uitleggen is niet zo eenvoudig. Hoe goed de auteurs ook hun best doen, het lukt niet altijd om het helemaal duidelijk te krijgen. Gelukkig worden er heel wat voorbeelden aangehaald om dingen duidelijk te maken. Waarbij die voorbeelden stap voor stap worden uiteengezet – in woord én beeld – zodat de lezer de werking van wiskunde in de praktijk kan ervaren.
Er valt heel wat te lezen in dit boek. Maar het bevat ook heel veel illustraties, schema’s, roosters en andere tools om het onderwerp dat behandeld wordt uit te leggen.
Toch zullen vooral kinderen die geïnteresseerd zijn in wiskunde deze informatie graag opnemen. Wie wiskunde een moeilijker item vindt, geeft de moed mogelijk hier en daar op. Al is de informatie echt wel boeiend om te weten en te begrijpen hoe wiskunde een erg grote plaats inneemt op alle gebieden in onze samenleving.
Een boek in iets groter formaat dat met woord en beeld wiskunde tracht te verduidelijken op een eenvoudige en makkelijk verstaanbare manier.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Ffrancon Davies   
Junaid Mubeen

Illustrator
Clarisse Hassan   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401468213

Aantal pagina's
128

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
What’s The Point of Maths

Vertaler(s)
Ernst Schreuder