Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout

Coverafbeelding van: Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout

Trefwoord(en)
dieren
insecten

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleidende tekst en een uitleg dat niet alle kriebelbeestjes insecten zijn, volgen een hele reeks dieren waarover informatie wordt gegeven. Elke dubbele bladzijde begint met een bewering die fout blijkt te zijn, waarna wordt uitgelegd wat dan wel juist is. In de laatste hoofdstukjes komt de relatie tussen kriebelbeestjes en de mens aan bod. Een verklarende woordenlijst en een index sluiten het boek af.

In dit informatieve boek komen heel wat dieren onder de aandacht. Het zijn niet allemaal insecten, maar ze krijgen toch de meeste aandacht.
De teksten zijn eenvoudig te lezen en geven een duidelijke verklaring voor de foutieve bewering uit de titel. Elke bewering begint met een tekst in vette letter waarna in een aantal tekstblokjes nog meer uitleg wordt gegeven. Die tekstblokjes staan tussen de vele kleurrijke illustraties. De illustraties maken het grootste deel van het blad uit.
Na de weerlegging van de foute bewering wordt ook heel wat randinformatie gegeven over verwante zaken. Zoals bijvoorbeeld bij de foute bewering dat mensen in hun slaap spinnen eten, er informatie staat over landen waar insecten wel worden gegeten en dat voedsel verkregen uit de duurzaam gekweekte insecten veel beter is voor de gezondheid en het milieu. Elk onderwerp sluit ook af met een korte tekst in een vette letter waarin een soort besluit wordt verwoord.
Interessante lectuur voor nieuwsgierige kinderen.

Pol Van Damme - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Dr Nick Crumpton   

Illustrator
Gavin Scott   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047714491

Aantal pagina's
64

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everything You Know About Minibeasts Is Wrong

Vertaler(s)
Steven Blaas