Alles wat groots voelt

aanrader Coverafbeelding van: Alles wat groots voelt

Trefwoord(en)
verliefd
gezin
natuur
IJsland

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

De achttienjarige Tor vindt zichzelf niet erg moedig. Daarnaast lijdt hij onder het feit dat hij om het minste heel erg bloost. Iets waarvoor hij zich erg schaamt en nog onzekerder wordt. Hoewel hij nooit een vader heeft gekend, vertelt zijn moeder hem op zijn achttiende verjaardag dat zijn vader in IJsland leeft. Ondanks zijn onzekerheid reist hij naar IJsland om uit te zoeken wie zijn vader is. In het kleine vissersdorp is zijn komst niet onopgemerkt en zorgt voor heel wat deining. Frustraties van lang geleden komen tot uitbarsting, als een vulkaan.

Doorheen de ruwe schoonheid van de natuur, de gastvrije vriendelijkheid van de IJslanders en het ontdekken van de liefde, evolueert de schuchtere en teruggetrokken Tor naar een jongvolwassene die zijn weg vindt in het leven.
De schitterende IJslandse natuur speelt een belangrijke rol in dit liefdesverhaal. Voor al wie al op IJsland is geweest, is het duidelijk dat de auteur zich er ook heeft laten overdonderen. De beschrijvingen van de omliggende natuur voeren IJslandbezoekers gewoon terug naar deze magische omgeving. Voeg daarbij het heerlijke liefdesverhaal dat Tor overkomt en het vinden van zijn IJslandse roots waardoor de lezer een prachtig verhaal krijgt voorgeschoteld.
Tor is ook iemand die zich kan verdiepen in het schrijven van gedichten. Daarom staan er doorheen het verhaal enkele knappe gedichten die perfect passen bij het verhaal.
Het verhaal verloopt chronologisch – op een kleine mix in het begin na – en wordt verteld vanuit het standpunt van Tor, in de ik-vorm. Zodoende ziet de lezer de omgeving en de gebeurtenissen door de ogen van Tor. Die laat zich eveneens overdonderen door de schoonheid van het land. Maar ook zijn aangeboren onzekerheid komt heel herkenbaar over alsook zijn schroom bij het ontdekken van de liefde. Toch komt hij als persoon veel sterker uit het hele gebeuren.
Prachtig verteld liefdesverhaal in een schitterende omgeving gekaderd, aangevuld met mooie poëzie.
Een aanrader!

Pol Van Damme - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Reine De Pelseneer   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916715

Aantal pagina's
274

Prijs
€22,50