Alles over sociale media

Coverafbeelding van: Alles over sociale media

Trefwoord(en)
sociale media

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In vijf grote hoofdstukken wordt uitgelegd wat sociale media zijn en hoe je daarmee anderen kunt bereiken. Maar ook welke gevaren er schuilen in iets te posten op zulk platform. Elk hoofdstuk is dan onverdeeld in onderwerpen die over een dubbele pagina worden uitgewerkt. In gekleurde kaders staat dikwijls nog een extra weetje, bijzonderheid of een kader met enkele tips. Op het einde van elk hoofdstuk is een kleine ‘quiz’ waarin de lezer kan nagaan of hij de informatie heeft opgenomen. Achteraan wordt de oplossing ervan gegeven. Het boek sluit af met een lijstje waarin een aantal interessante websites staan vermeld.

Er valt heel wat te lezen in dit informatieve boek. Er staan geen foto’s bij de informatie, maar wel heel leuke illustraties die in verband staan met de tekst.
Het boek wil jonge lezers duidelijk maken hoe ze veilig de sociale media kunnen gebruiken. De teksten zelf zijn heel verduidelijkend en heel gemakkelijk te lezen. Je hoeft geen bolleboos te zijn om alles te begrijpen.
Het boek kan een hulp zijn voor jongeren die pas de sociale media ontdekken en er hun weg in willen vinden. Een aantal begrippen die in de sociale media worden gebruikt, worden uitgelegd in makkelijk verstaanbare bewoordingen.
Een informatief boekje dat jonge gebruikers van de sociale media de weg wil wijzen om veilig deze platformen te gebruiken.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Van Royen
Fran Vanseveren

Illustrator
Katinka VanderSande   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401484336

Aantal pagina's
58

Prijs
€15,99