Alles over paarden

Coverafbeelding van: Alles over paarden

Trefwoord(en)
paarden
rijden
verzorgen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Vijfendertig onderwerpen komen aan bod in dit paardenboek. Van de geschiedenis en evolutie van het paard over soorten paarden en paardentaal; het verzorgen van paarden en het rijden op een manege tot de eventuele aankoop ervan. Een woordenlijst sluit het boek af.

De titel van dit boek dekt volledig de lading. Na het lezen van dit boek weet de lezer heel wat meer over paarden en de omgang ermee. Hij/zij moet het dan enkel nog in de praktijk omzetten.
Elk hoofdstukje beslaat een dubbele pagina met eenvoudige en duidelijke teksten. De kleurrijke illustraties zijn passend en erg aantrekkelijk. In het tweede deel van het boek lijken ze wel iets minder uitgewerkt dan in het eerste deel.
De oorsprong van het paard, de evolutie doorheen de tijd, verschillende soorten paarden en pony’s; het komt allemaal aan bod. De lezer leert ook heel wat over het gedrag van het paard, waar het zich goed bij voelt, wat het graag lust en hoe het best verzorgd kan worden. Daarna volgt in een heel aantal stapjes hoe je een paard optuigt, hoe je het berijdt en verzorgt en wat je best doet om dit allemaal in de praktijk te brengen. Soms is er wel typische ‘paardenwoordenschat’ gebruikt in de teksten. De meeste van die woorden worden achteraan nog een keer verklaard.
Beslist de moeite waard. Voor paardenliefhebbers maar ook voor al wie deze prachtige dieren beter wil leren kennen.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Karolin Leszinski

Illustrator
Thea Ross

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2021

ISBN
9789020619065

Aantal pagina's
125

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das Große Buch für Pferdefreunde

Vertaler(s)
Sietske Boonstra