Alles kan

Coverafbeelding van: Alles kan

Trefwoord(en)
beroepen
kiezen
versjes

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een kleine jongen weet niet wat hij later wil worden. Misschien een dokter, om iedereen gezond te maken. Of een goochelaar, om een glimlach om je mond te toveren. Rond de wereld zeilen kan ook, of een technicus, loodgieter of klusjesman worden. Dit kan ook: een rechter, een muzikant, een piloot of autocoureur. Er zijn zoveel leuke dingen, dat hij nog geen plan heeft. Maar dat vindt hij niet erg, want hij weet dat alles kan.

Dit vrolijke prentenboek op rijm geeft een opsomming van allerlei beroepen waar een jongen van droomt. Zijn zus weet al zeker dat ze astronaut wil worden, maar voor hem ligt alles nog open. Hij bekijkt enkele mogelijkheden aan de hand van zijn speelgoed en spullen die hij rondom zich ziet. Dat brengt hem op ideeën maar niets is zo overweldigend dat hij nu al kiest. Hij is gewoon tevreden met het feit dat alles kan, dat hij wel zal zien waar hij terecht komt.
De rijmende tekst maakt het prettig om voor te lezen en samen met de jongen op ontdekkingstocht te gaan. De illustraties tonen op een fantasievolle manier alle beroepen die de jongen bedenkt.
Een vrolijk voorleesboek over beroepen en fantaseren over de toekomst.

Mik Ghys - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Adam Ciccio

Illustrator
Nina Podlesnyak

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044841190

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Maybe I’ll Be

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij