Allemaal sprookjes

Coverafbeelding van: Allemaal sprookjes

Trefwoord(en)
sprookjes
humor
fantasie

Genre
voorleesboek

Vanaf
6 jaar

De sprookjes van Annie M.G.Schmidt zijn minder gekend dan bv haar ‘Jip en Janneke’ of ‘Pluk van de Petteflet’ of haar gedichten. Wat jammer is, want zij heeft vele originele sprookjes geschreven die her en der verschenen zijn doorheen de tijd. Sinds 2008 verschenen ze in deze bundel, die nu al aan de tiende druk toe is. Terecht,  want zij zijn tijdloos en doorspekt met een fijne humor en een heerlijke fantasie.
Over een koning die zich verveelde en naar de kermis ging, over Reus Borremans die ook wilde trouwen, over de voorhistorische marmadot met twee staarten, over prins Hajonides die wel wilde spelen maar niet wilde leren, over Gijsbert die van zijn vader een magisch luciferdoosje erfde, enzovoort. Vierendertig in totaal. De typische stijl van Schmidt voert je makkelijk mee in een wereld die erg realistisch en herkenbaar is, maar tegelijkertijd ook vol fantasie. Zij vertelt vakkundig met volzinnen die zich lekker laten voorlezen. De vele verschillende illustratoren halen hun beste kwaliteiten boven om dit alles op gepaste wijze te verluchten: Carl Cneutt, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Mance Post, en nog veel meer. En natuurlijk haar trouwe illustrator Fiep Westendorp.
Al die verschillende tekenstijlen maken het geheel afwisselend en verrassend. En ook al hou je van de ene illustrator meer dan van de andere, de sprookjes blijven een constante. Je bent er een hele tijd zoet mee om ze voor te lezen.

Eric Vanthillo - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789045121130

Aantal pagina's
176

Prijs
€12,50