Allemaal praatjes!

Coverafbeelding van: Allemaal praatjes!

Trefwoord(en)
korte verhalen
dieren
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dit boek bevat 15 filosofische dierendialogen, gesprekken over het alledaagse leven tussen twee dieren. Zo praten Koe en Haas over vriendschap en eeuwig leven. Olifant denkt dat hij doodgaat maar wil het nog wel even uitstellen als Slak hem uitnodigt voor haar verjaardagsfeestje. Vlinder is dan weer erg tevreden als Neushoorn zijn gedicht mooi vindt, want mooi wordt mooier als iemand anders het ook mooi vindt. Pinguïn en IJsbeer bespreken de prachtige kleuren zwart en wit, die meer zijn dan gewoon maar zwart en wit.

Dit zijn 15 boeiende gesprekken, waarin filosoferende dieren je hart veroveren. Vertederd volg je het gesprek tussen Egel en Eekhoorn, waarbij Egel heel diep moet nadenken over wanneer iemand je vriend is. Of de schijnbare ruzie tussen Spin en Mug die hen tot de conclusie brengt dat ze samen heel veel kunnen. Het zijn vlotte, humoristische verhalen, leuk om voor te lezen en over na te praten. De pittige, sfeervolle illustraties zetten de verschillende dieren heel raak neer.
Deze bundel verscheen eerder in een groter formaat, waarbij de illustraties nog meer tot hun recht kwamen. Dit nieuwe formaat is dan weer handig om mee te nemen en hier en daar een stukje te lezen, of voor te lezen. Slechts één verhaal kreeg een nieuw einde, de verhalen hebben immers al jaren hun waarde bewezen. Een boekje om van te genieten, alleen of samen.

Mik Ghys - mei 2012

Zoek op bib.be

Auteur
Geert De Kockere   

Illustrator
Klaas Verplancke   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2012

ISBN
9789058387639

Aantal pagina's
67

Prijs
€14,50