Alleen meisjes kunnen vliegen

Coverafbeelding van: Alleen meisjes kunnen vliegen

Trefwoord(en)
kastelen
WO II
geheimen
drama

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Antons vader is bij een ongeval zijn geheugen verloren. Hoewel zijn moeder het hem verbiedt, gaat Anton op onderzoek uit wat er gebeurd is. Blijkbaar heeft het iets te maken met het verwaarloosde kasteel waar Anton en zijn vader een jaar geleden een wandeling maakten. Stukje bij beetje ontdekt Anton het geheim van het kasteel.

Dit verhaal speelt zich op verschillende tijdstippen af. Een deel speelt zich af rond de eeuwwisseling van de vorige eeuw, een ander deel tijdens de Tweede Wereldoorlog en het derde deel rond de jaren 1960, het moment waarop Anton zijn onderzoek doet. De lezer krijgt de verschillende periodes afwisselend voorgeschoteld, waardoor de informatie over de gebeurtenissen eveneens stukje bij beetje wordt meegegeven.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang dat voor het verhaal belangrijk is. Voor het grootste deel is dat vanuit het standpunt van Anton. De verschillende verhaallijnen zijn met elkaar verweven. Het is pas in het slot dat ze allemaal samenkomen en het drama voor een aantal personages helemaal duidelijk wordt.
Het verhaal leest vlot en de personages komen herkenbaar over. De lezer moet er zich wel van bewust zijn dat de hedendaagse technologie in de jaren ’60 nog niet bestond. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Hanegreefs   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044844856

Aantal pagina's
213

Prijs
€16,95