Alle hens!

Coverafbeelding van: Alle hens!

Trefwoord(en)
verhalenbundel
zeilen
scheepvaart

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Stoere verhalen over de geschiedenis van de Nederlandse marine. Met helden zoals Michiel de Ruyter, Piet Hein, Jan van Speyk en Karel Doorman. Hoe verliep een zeegevecht? Hoe was het leven aan boord van een schip en op een marinewerf? Dat komt de lezer allemaal te weten met het lezen van dit boek.

Het boek bevat zeventien verhalen die elk een bepaald moment uit de Nederlandse marine-geschiedenis vertellen. De verhalen staan in een chronologische volgorde. Bij elk verhaal staat in welk jaar het zich afspeelt.
De verhalen zijn door verschillende auteurs geschreven en worden meestal vanuit het standpunt van een kind of jongere beschreven. Daardoor krijgt de lezer een beeld hoe zij tegen de gebeurtenissen aankijken.
De verhalen lezen vlot en zijn in een makkelijk verstaanbare taal geschreven, op een enkel woord hier en daar na.
Door het lezen van de verhalen krijgt de lezer ook een beeld over de evolutie binnen de marine en de schepen. Het eerste verhaal dateert van 1522 en het laatste van 2016.
Vele grote en kleine kleurrijke illustraties visualiseren delen uit de verhalen.
Het boek is uitgegeven in een iets groter formaat op dik glanzend papier, wat het boek een zeker cachet geeft.
Verzorgd uitgegeven boek dat een verhelderend beeld geeft van de geschiedenis van de Nederlandse marine. Niet verwonderlijk dat een aantal verhalen zich afspelen in of in de buurt van de marinebasis van Den Helder. In een kort nawoord geeft de directeur van het marinemuseum nog wat extra informatie.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2016

ISBN
9789020673500

Aantal pagina's
170

Prijs
€14,99