Alle dieren slapen

aanrader Coverafbeelding van: Alle dieren slapen

Trefwoord(en)
dieren
slapen
rituelen
fantasie
eenoudergezin

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

TipToePrint slaagt er weer in om een nobele (Noorse) onbekende met de beste zorgen te bewerken tot een Nederlandstalige versie die opvalt en zich graag laat ontdekken: een verrassend verhaal voor het slapen gaan vol beesten, een jongen en zijn mama. Bo is de jongen, een avontuurlijk kereltje met een grenzeloze fantasie en een onmetelijke voorliefde voor dieren.
Het is avond en het ritueel voor het slapengaan kan beginnen. Als een papegaai slaapt Bo op één been. Maar dan moet hij nog een avondhapje. Hij fladdert naar de keuken waar een kom heerlijke bosbessen en havermout op hem wachten. Na die lekkere hap zou hij wel een winterslaap willen beginnen als een beer. Maar beren moeten zich ook wassen… Dus gaat het richting badkamer, waar hij wel oppast om niet weg te drijven richting grote oceaan met dolfijnen en walvissen. Misschien is hij toch maar beter een zeeotter. Of nee, een walrus met twee lange tanden. Maar die moeten dan wel nog gepoetst worden. Het uitspuwen van de tandpasta in de lavabo moet op zijn tenen met een lange nek. Net als een giraf. Maar dan ziet die giraf een gevaarlijke leeuw achter het toilet. Goed dat mama giraf de wacht houdt. En als de leeuw aanvalt, rennen ze naar de slaapkamer en verstoppen ze zich voor het gevaar. En zo gaat het maar door. Tot hij opgerold als een superlange pythonslang knus in zijn bed ligt. En als het wat later donker is, schijnen de sterren op het plafond. Goed voor een nachtelijk vliegtochtje?…

Wat een heerlijke fantasie die onophoudelijke stroom van dieren die elkaar opvolgen. De makers hebben zich niet ingehouden en doen je wegdromen van al die te koesteren beestige momenten.
De tekst, vlot en speels vertaald door Edward van de Vendel, laat zich lekker voorlezen met de nodige spanning en lichte humor.
De kleurrijke prenten vol sfeer zijn heerlijk overdadig. Elke pagina bulkt van de beesten en toont de gezellige chaos daar thuis bij mama en Bo. Je ziet echt een ouder-kind-relatie die realistisch is met veel warmte en tijd en ruimte voor elkaar. Zalig! De tekenaar heeft zich niet ingehouden en je blijft ontdekken in al die prettige chaos.
Paul Verrept gaf dit alles de juiste vorm waardoor het geheel zich presenteert als een absolute ‘must have’. Ook het grote formaat draagt daartoe bij omdat elke prent zo perfect tot zijn recht komt. Slapen gaan zal nog nooit zo vlot gelopen hebben als na dit boek…
Een aanrader!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kjersti Annesdatter Skomsvold

Illustrator
Mari Kanstad Johnsen   

Uitgeverij
Tiptoe Print   


Jaartal
2021

ISBN
9789463880565

Aantal pagina's
70

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Dyrene sover

Vertaler(s)
Edward van de Vendel