Alle dieren drijven

aanrader Coverafbeelding van: Alle dieren drijven

Trefwoord(en)
ark
dieren
overleven
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Gideon Samson interpreteert en hervertelt het gekende verhaal van Noach en zijn ark op een eigenzinnige en pakkende wijze. Hij is karig met zijn woorden, wikt en weegt en schrijft alleen het hoogstnodige, met vele stiltes en gedachten tussen de zinnen door. Daardoor ‘snoep’ je van de poëtische vertelling en lees je de woorden met veel plezier luidop voor of stilletjes in jezelf.
In zijn verhaal zijn Noach en God twee personen die een hechte band met elkaar krijgen, zelfs zonder elkaar te zien (Kun je mij zien? vroeg ik verbaasd. ‘Doet dat ertoe?’ Hij klonk eigenwijs. Ik besloot dat ik deze man aardig vond. En wat verder: We bouwden een plan. Samen. Ik was van het plan. Hij van het bouwen. We vormden een goed team. Waren we misschien zelfs vrienden aan het worden?)
Zo maakt hij er een menselijke verhaal van zonder franjes maar met veel warmte en intense emoties. Tegelijkertijd, door de namen van God en Noach niet te vernoemen, maakt hij het verhaal universeler.
Van Haeringen sluit hier perfect bij aan met haar beeldige illustraties. Zij schetst met speelse lijnen luchtige composities die zij subtiel inkleurt. Haar tekeningen balanceren tussen groots en intiem, tussen magisch en werelds. De personages die zij tekent zijn herkenbaar en fragiel, de dieren hebben een sprekende expressie en de vele details laten zich graag ‘lezen’. Zo droom je met plezier weg in de mooie prenten die je een wereld tonen vol magie en wonderlijke gebeurtenissen.
De prenten en de tekst tillen elkaar op tot een prentenboek dat origineel en verrassend uit de hoek komt. Zeker omdat je het niet verwacht door de bescheiden uitgave.
Vandaar een aanrader!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Gideon Samson   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025872175

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99