Alle beetjes helpen (meestal dan) – Tom Groot, deel 20

Coverafbeelding van: Alle beetjes helpen (meestal dan) – Tom Groot, deel 20

Trefwoord(en)
school
klussen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Wanneer Tom met zijn zus een cadeautje gaat kopen voor zijn vriend Leo, ziet hij in de winkel een prachtige tekendoos. In die tekendoos zit alles wat hij ooit gewild heeft om te kunnen tekenen: pennen, potloden, verf, gummen, viltstiften, krijtjes en nog veel meer. Hij wil ze onmiddellijk kopen maar heeft geen zakgeld meer. Er zit niets anders op dan klusjes te doen om te sparen voor de doos. Zijn buurjongen Dirk helpt mee. Maar dan waait het dak van de bibliotheek door een enorme stormwind. Daarna gaat de hele school klusjes doen om geld te verzamelen voor de bibliotheek. Hoe kan Tom nu nog aan geld geraken? En waarom is er toch zoveel interesse in zijn onderbroek die door de stormwind boven in een grote boom terechtgekomen is?

Verhalen over Tom Groot zijn elke keer opnieuw hilarisch en fantasievol. En voorzien van talloze kleine illustraties doorheen de tekst. De vlotte dialogen vol humor gecombineerd met de grappige illustraties blijft de succesformule voor deze reeks. Dit is reeds het 20e deel van deze reeks en nog steeds lees je met evenveel plezier de belevenissen van Tom, zijn familie en zijn vrienden. De auteur slaagt er telkens opnieuw in om te verrassen.
Dit boek heeft zelfs een extraatje. Er is immers een poes vermist, en de lezer kan ontdekken waar die is. Met de oplossing op de laatste bladzijde, want eenvoudig is het niet.
Leesplezier verzekerd met dit nieuwe avontuur van Tom Groot.

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Liz Pichon   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Tom Groot

Jaartal
2023

ISBN
9789025777524

Aantal pagina's
253

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Happy to help (eventually)

Vertaler(s)
Linda Broeder