Alice en het bacteriemysterie

Coverafbeelding van: Alice en het bacteriemysterie

Trefwoord(en)
achtervolgen
detective
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Alice wordt door haar ouders heel netjes opgevoed, want ze zijn bang voor bacteriën. Zelfs zo bang dat ze Alice in haar kamer opsluiten als ze een verkoudheid heeft. Ze zijn in hun nopjes over de nieuwe Beste Minister voor Alles Perfect Netjes. Maar zijn maatregelen zijn voor Alice verontrustend. Ze vindt hem een enge man. Wanneer Alice weer een verkoudheid oploopt en opgesloten zit, komen figuren in beschermende pakken haar ophalen. Maar ze kan net op tijd ontsnappen en belandt in een kindertehuis, waar het ook allemaal erg netjes verloopt. Daar kan ze achterhalen wat er mis is met haar en hoe ze de plannen van de Beste Minister kan dwarsbomen. Maar dat kan ze alleen met de hulp van haar nieuwe vrienden.

Dit is een spannend en tegelijk hilarisch avontuur. Er is iets mis met Alice, en ze moet achterhalen wat. Wanneer blijkt dat ze met haar aandoening de plannen van de Beste Minister kan verijdelen, doet ze alles om dat te kunnen bereiken. Ondertussen maakt de lezer kennis met heel wat ongewone personages, in het kindertehuis en er buiten. Er zit magie verweven in het verhaal, maar ook gekke uitvindingen en heel veel levenslust. Het boek is ook een pleidooi om in opstand te komen tegen te veel regeltjes en netheid. Maar op zo’n grappige manier, dat je vrolijk kan meeleven met de belevenissen van Alice. De nevenpersonages zijn duidelijk en wat karikaturaal uitgewerkt, waardoor ze een goede hulp of tegenpool zijn van het moedige hoofdpersonage.
Een vrolijk en fantasievol verhaal dat, volgens de achterflap van het boek, ideaal is voor de fans van Roald Dahl en David Walliams.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Gwen Lowe

Illustrator
Sarah Horne   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2019

ISBN
9789492899576

Aantal pagina's
243

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Alice Dent and the Incredible Germs

Vertaler(s)
Hanneke Majoor