Aldo & Rino

aanrader Coverafbeelding van: Aldo & Rino

Trefwoord(en)
delen
loslaten
filosoferen
vriendschap
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit oogstrelende, originele prentenverhaal is een warme ode aan de Italiaanse keuken én aan de fantasie en de warme vriendschap.
Aldo en Rino, 2 broertjes die elkaar waard zijn, houden allebei van spaghetti. Als hun Nonna uit de keuken komt, struikelt ze over wat speelgoed en knalt één bord spaghetti tegen de grond. Nu moeten zij het andere bord delen. Ze slurpen de heerlijke slierten naar binnen, maar dan rest er nog één sliert. Eén sliert tussen beider monden, als dat maar goed komt…
Wat deze 2 stoere kereltjes hier overkomt, doet ons denken aan de iconische scène uit Disney’s ‘Lady en de Vagebond’, maar gaat zoveel verder. De fantasie van de makers kent geen grenzen. De sliert spaghetti tussen de monden wordt een waslijn (tot grote vreugde van de Nonna), een springtouw (tot grote vreugde van de kinderen op de speelplaats), en zoveel meer. Tot er slaande ruzie van komt en een van de twee in de put belandt. Maar uiteindelijk komt alles goed want de broertjes zijn onafscheidelijk. En dan is er pizza…

Zoals we gewend zijn van Jacques & Lise is dit prentenboek ook weer het resultaat van het gedegen werk waarin niets aan het toeval is overgelaten. Een heerlijke fantasie vol humor en met een fijne moraal, niet bang van overdrijving, meesterlijk vormgegeven in tinten die het geheel doen baden in een rustige retrostijl die oud en jong bekoort.
De vlotte tekst, soms op rijm, leest lekker voor en prikkelt je verbeelding. De korte zinnetjes zijn gedoseerd en geven je de nodige verhaalstof die je zelf verder aanvult.
De prenten in aangename tinten als was het een boek van oudere generaties, zijn licht geabstraheerd en toch levendig en expressief.
Tekst en beeld vullen elkaar perfect aan en laten voldoende ruimte voor eigen fantasie.
Een perfect herkenbaar verhaal vol overdrijving en fantasie dat tot de verbeelding spreekt en stof biedt tot reflectie over delen en loslaten.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jacques & Lise   

Illustrator
Jacques & Lise   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789463378284

Aantal pagina's
46

Prijs
€19,50