Alarm! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter

Coverafbeelding van: Alarm! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter

Trefwoord(en)
lezen
boeken
vernielen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Koen Konijn is dol op boeken. Hij kruipt het liefst met een boek in een rustige hoek. Dan kan hij lekker lang lezen. Maar het is bijna nooit meer rustig want zijn baby-broertje maakt veel lawaai. Hoe groter hij wordt, hoe meer lawaai hij maakt. Gelukkig is er nog 1 plek waar het rustig is: de bibliotheek. Maar daar ontdekt Koen dat het boek dat hij meebracht een groot gat heeft. Er is een hap uitgebeten. Hij gaat op zoek naar de dader. Hij pakt zijn speurderskoffer en start een onderzoek. Al snel betrapt hij de dader op heterdaad. Hoe kan hij ervoor zorgen dat de dader in de toekomst zijn boeken gerust laat?

Koen Konijn is een echte boekenliefhebber. Dat wil de auteur meegeven op verschillende manieren, met veel knipoogjes naar de volwassen lezer. Want de kaften van de boeken in de boekhandel en de bibliotheek zijn heerlijke variaties op bekende kinderboeken. Zo zien we Harry Hopper en de geheime kropsla, Jummie de seldermummie, De grijnzende jager, Sjakie en de reuzenradijs en nog veel andere variaties. Heerlijk om als voorlezer te ontdekken.
De gevoelens van Koen komen duidelijk naar boven in de illustraties, waarbij de tekst nog extra verklaart. Hij is niet gelukkig met de komst van zijn broertje, ook al wil hij hem achteraf zeker helpen. En hoe kan dat beter dan met een boek. De tekst is vlot en leest prettig voor. De illustraties vertellen duidelijk het verhaal en de tekst vult wat aan. Die combinatie zorgt voor een prettig voorleesverhaal waarbij de komst van een kleine broer niet voor iedereen goed nieuws is.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emily MacKenzie

Illustrator
Emily MacKenzie

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000373390

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Alarm ! Ralfy Rabbit and the Secret Book Biter

Vertaler(s)
Annelies Jorna