Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel

Coverafbeelding van: Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel

Trefwoord(en)
gedichten
avontuur
fantasie
dieren
poëzie

Genre
poëzie

Vanaf
6 jaar

Ahoy!: gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel is een bundel met korte gedichten en vrolijk, levensechte tekeningen. De gedichten zijn ondergebracht in hoofdstukken. Hoofdstuktitels als ‘mooier dan waar’, ‘altijd zien zijn oogjes er blij en blinkend uit’ en ‘wij horen bij elkaar’ geven aan waar de gedichten binnen het hoofdstuk (deels) over gaan. De rijmschema’s van de gedichten wisselen elkaar af waardoor er, in combinatie met de wisselende ik-personen, voldoende variatie is. Ook de onderwerpen variëren. De gedichten gaan onder andere over dieren, avontuur, spelen met taal, filosofie en de islam.
Een bonte verzameling van onderwerpen, stijlen en personages die opgefleurd worden door de prachtige, realistische tekeningen van Ann De Bode. De illustraties spelen ook een rol in het vertellen van het verhaal. Ze gaan vaak in discussie met de tekst door in de tekeningen een twist te geven aan het gedicht. Zo wordt ‘een zee vol vis’ uitgebeeld door een zee gemaakt van blauwe vissen.
Ahoy! is een vrolijke bundel met gedichten die een groot scala aan onderwerpen behandelen. De korte en bondige teksten zijn ook geschikt voor de beginnende lezer.

Mathilde Lemm - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Reine De Pelseneer   

Illustrator
Ann De Bode   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2017

ISBN
9789462911949

Aantal pagina's
79

Prijs
€17,50