Agent en Boef. Nog meer boevenstreken.

Coverafbeelding van: Agent en Boef. Nog meer boevenstreken.

Trefwoord(en)
politie
dieven
ontsnappen
achtervolgen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Deze bundel bevat drie grappige verhalen over Agent en Boef. Boef slaagt er steeds in om te ontsnappen uit de gevangenis en Agent achtervolgt hem. Dat loopt in het begin steeds mis, maar dan bedenkt hij een list om Boef te vangen, zodat hij terug naar de gevangenis moet.
In ‘Agent en Boef en de fopmoppen’ fopt Boef eerst Agent om te kunnen ontsnappen. Daarna kan Agent zijn spoor goed volgen door alle mensen die gefopt werden. Zelfs in de dierentuin wordt Agent nog gefopt. Maar dan is het zijn beurt om Boef te foppen.
In ‘Agent en Boef en het boefvangfeest’ is Agent jarig. Dus ontsnapt Boef om Agent als cadeau een speurtocht te geven. Die doet hem zelfs in het circus belanden. Maar op het einde wordt Boef toch weer gevangen, al is dat deze keer niet door Agent.
In ‘Agent en Boef en de gladde grapjes’ haalt Boef allerlei grappen uit met gladde zeep. Tot Agent weer een superplan bedenkt om Boef te vangen.

3 Heerlijke voorleesverhalen over een grappig duo. Want Agent en Boef kunnen niet zonder elkaar. Wat Boef ook bedenkt om te ontsnappen, eigenlijk wil hij helemaal niet weg bij Agent. Zijn ontsnappingen zijn een spel, boordevol humor. Agent laat zich steeds weer vangen door de grappen van Boef. Daardoor zitten de verhalen ook boordevol verrassingen en onverwachte gebeurtenissen. En ook al weet je dat Agent Boef wel weer achter de tralies krijgt, de manier waarop dat gebeurt is telkens weer origineel. De vrolijke illustraties lopen over van de grappige details. Zo kan je de vluchtweg van Boef mee volgen, waarbij zijn guitige gezicht boekdelen spreekt. De tekst biedt wat aanvulling bij de illustraties, maar er is door de vele details nog zoveel meer te vertellen en te zien. Dat maakt van dit duo heerlijke personages voor een gezellig voorleesboek. Met drie verhalen in 1 boek zelfs. Drie keer genieten!
Een warme aanrader, net als de andere boeken over dit grappige duo.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Agent en Boef

Jaartal
2015

ISBN
9789401474290

Aantal pagina's
78

Prijs
€18,99