Agent en Boef: gekte onder de grond

Coverafbeelding van: Agent en Boef: gekte onder de grond

Trefwoord(en)
politie
ondeugend
ontsnappen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Agent is blij want Boef is thuis, in zijn cel. Maar niet voor lang, want Boef graaft een gat en ontsnapt. Wanneer Agent hem gaat zoeken, ontmoet hij verschillende mensen die in een gat gevallen zijn, of waarvan de auto plots in een gat gevallen is. Agent blijft zoeken en verdwijnt in een gat dat Boef gegraven heeft. Onder de grond volgt hij een lange tunnel, waarin hij eerst veel muizen en daarna veel kinderen tegenkomt. Die ontsnapten door een gat in de vloer van de dierenwinkel en van de school. Net wanneer Agent denkt dat hij Boef kan vangen, trekt die de stop uit het zwembad en loopt de ondergrondse tunnel vol water. Dus moet Agent de grote middelen inschakelen…

Agent en Boef zijn twee ontwapenende personages die je meesleuren door een achtervolging vol verrassingen. Boef is ondeugend en slim, maar Agent geeft het nooit op. Na enkele mislukte pogingen om Boef te vangen, vindt hij altijd een oplossing om Boef weer in zijn cel te krijgen.
Het verhaal is grappig en zit vol actie. Daarin spelen de vrolijke illustraties een belangrijke rol. Maar ook de tekst is speels. De woordenschat is eenvoudig en op maat van beginnende lezers met AVI 3 / E3. De korte, duidelijke zinnen hebben een vlot ritme en spreken jonge lezers onmiddellijk aan.
Dit boek hoort in een reeks van eerste leesboeken voor jonge lezers, waarbij leesplezier verzekerd is.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Agent en Boef

Jaartal
2021

ISBN
9789401473101

Aantal pagina's
40

Prijs
€8,99