Agent en Boef: Bravo voor Boefini

Coverafbeelding van: Agent en Boef: Bravo voor Boefini

Trefwoord(en)
goochelen
achtervolgen
politie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Agent heeft een probleem. Hij heeft Boef in zijn gevangenis, maar die doet niets liever dan ontsnappen. Dat lukt meestal, waarna een spannende achtervolging volgt. Gelukkig slaagt Agent er telkens in om Boef terug te vangen en op te sluiten.
Ook deze keer lukt het Boef om te ontsnappen. Hij heeft leren goochelen en kan zo de sleutel van zijn cel stelen van Agent. Een wilde achtervolging begint, waarbij het erg gemakkelijk is om het spoor van Boef te volgen. Onderweg heeft hij heel wat gegoocheld. Zo zit een klaslokaal vol vogels en de kinderen van die klas in een boom. Een kraanman zit in een kinderwagen terwijl een baby een kraan bedient. Wanneer Agent hem bijna te pakken heeft, laat Boef water vliegen. Dan heeft Agent er genoeg van. Hij bedenkt zelf een truc zodat hij Boef kan vangen. En het lukt!

De belevenissen van Agent en Boef verlopen volgens een vast scenario. Boef ontsnapt, Agent achtervolgt en ziet wat Boef onderweg allemaal uitgestoken heeft. Dan bedenkt Agent een list zodat hij Boef weer kan vangen. Ook al weet de lezer dat dit zo zal gebeuren, de invulling ervan is telkens weer verrassend en erg grappig. De tekst is pittig en speels, op maat van jonge lezers (AVI M4). Door de eenvoudige taal en prettige lay-out leest dit erg vlot. Daarbij komen dan de fantasievolle illustraties, die het geheel extra aantrekkelijk maken. Ze vullen de tekst aan en maken hem nog levendiger door leuke details toe te voegen. Daardoor zijn deze verhalen zo geliefd bij jonge lezers. En terecht! Dit is ook weer een vrolijk avontuur  boordevol grapjes. Leesplezier verzekerd.

Mik Ghys - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Agent en Boef

Jaartal
2022

ISBN
9789401482004

Aantal pagina's
41

Prijs
€11,99