Afval

Coverafbeelding van: Afval

Trefwoord(en)
afval
recyclage
milieu
milieuvervuiling

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Iedereen maakt afval en dat zouden we zoveel mogelijk moeten vermijden. Want na een dagje op het strand ligt er veel afval zomaar op de grond. Dat hoort in de vuilnisbak, zodat het gesorteerd kan worden en zelfs gerecycleerd. De vuilnisauto’s halen afval op in de straten en brengen het naar een afvalfabriek. Afval dat in aparte bakken verzameld wordt, kan gerecycleerd worden, zoals papier en karton, glas, metalen verpakkingen en plastic. Zelfs kleren kan je binnenbrengen. Van groenafval wordt compost gemaakt. Er is ook afval dat je niet in de vuilnisbak mag gooien omdat er gevaarlijke of giftige stoffen in zitten. Dat is klein gevaarlijk afval dat je inlevert op een speciale plek.
Als je afval wil beperken, moet je zorgen dat je minder moet weggooien. Geen plastic tasjes gebruiken, maar een linnen tas. En een broodtrommel en een herbruikbare fles. Als je bij al je aankopen let op de verpakking, kan je al heel wat afval vermijden.

Dit informatieve boek geeft uitleg over afval: wat is het en wat doen we ermee. En vooral: hoe kan je het vermijden. Duidelijke illustraties en een heldere tekst maken dit boek een interessant weetjesboek voor jonge kinderen. Maar ook in de lagere school kunnen ze er nog veel van opsteken. De voorbeelden die aangehaald worden zijn herkenbaar en sluiten aan bij de leefwereld van kinderen. Hier en daar vult een interessant weetje de algemene informatie aan. Het boek sluit af met een versje over een vuilnishond, een knutseltip en een miniquiz.
Een boeiend informatief prentenboek over afval, voor thuis en op school.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Lucas Arnoldussen

Illustrator
Hiky Helmantel   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Willewete natuur

Jaartal
2020

ISBN
9789044832129

Aantal pagina's
29

Prijs
€16,95