Afval in de bak

Coverafbeelding van: Afval in de bak

Trefwoord(en)
natuur
afval
recyclage
kunst

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

De Klimaatjes zijn 7 dierenvrienden die rekening willen houden met het milieu en zelf iets willen ondernemen om de natuur te helpen. Mol, Muis, Duif, Egel, Uil, Vos en Kikker doen samen hun best of helpen elkaar wanneer het nodig is.
Tijdens een picknick blijkt Egel afwezig. Die is thuis aan het werk in haar atelier want ze maakt mooie schilderijen. De vrienden spreken af om na het eten op bezoek te gaan bij Egel. Eerst ruimen ze alles op en doen hun afval in een grote zak. Die willen ze weggooien in het atelier van Egel maar die houdt hen tegen. Ze moeten het afval sorteren en niet alles in 1 bak steken. Uil legt uit waarom het beter is om te sorteren en iedereen helpt mee om het vuil uit de zak uit elkaar te halen. Tot slot maken ze allemaal nog een mooie tekening.

Op een toegankelijke en duidelijke manier vertelt de auteur over het sorteren van afval. Er wordt uitgelegd waarom het nodig is en hoe het werkt, dat zit mee verwerkt in het verhaal. Op de laatste bladzijden van het boek wordt dat nog even herhaald door een knutseltip te geven om thuis beter te sorteren.
Alles speelt zich af in een herkenbare situatie: picknicken in het bos en daarna alles opruimen. Dat je je afval nadien sorteert zou een gewoonte moeten worden. Dat proberen Uil en Egel aan al hun vriendjes duidelijk te maken. En zo is het meteen ook duidelijk voor kleuters. De kleurrijke dierenfiguren brengen de boodschap mooi in beeld.
Een interessant voorleesverhaal over het sorteren van afval.

Mik Ghys - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Judith Koppens   
Andy Engel

Illustrator
Nynke Mare Talsma   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Klimaatjes

Jaartal
2021

ISBN
9789044841169

Aantal pagina's
27

Prijs
€15,95