After Dark

Coverafbeelding van: After Dark

Trefwoord(en)
dreiging
spanning
vriendschap
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

In een buitenhuisje midden in een natuurpark heeft Paula haar vrienden uitgenodigd om de verjaardag van haar beste vriendin Saskia te vieren. Helaas laat Saskia op zich wachten en neemt ze haar mobieltje niet op. De anderen beginnen dan maar zonder haar en ’s avonds bedenkt één van hen een bizar spelletje. Het verloopt niet zoals gepland en er komen duistere geheimen aan de oppervlakte die de sfeer erg vertroebelen.

Een verhaal waarin enkele vrienden samenkomen in een afgelegen huisje waarna het feestje uit de hand loopt en de sfeer helemaal vertroebelt, is niet echt origineel te noemen. Het is onduidelijk waarom deze vrienden deze geheimen voor elkaar verborgen hebben gehouden. Er passeren ook enkele personages in het verhaal die enkel de sfeer lijken te komen verpesten. Het gruwelijke slot blijkt het werk van een pervers kunstenaar – als je dat zo mag benoemen – die zelfs mogelijk een volgeling krijgt, zo wordt gesuggereerd in een epiloog.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Paula, in de ik-vorm. De lezer weet dus enkel wat Paula ziet, meemaakt, denkt of zegt en hoe zij de anderen ervaart. Stukjes cursieve tekst zijn vanuit het standpunt van de afwezige Saskia verteld, eveneens in de ik-vorm. Het is ook heel bizar wat er met haar gebeurt en hoe zij daarop reageert.
Weinig origineel verhaal van een uit de hand lopend feestje met een gruwelijk slot.

Pol Van Damme - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Juultje van den Nieuwenhof

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024585823

Aantal pagina's
174

Prijs
€15,99