Adje doet heel druk

Coverafbeelding van: Adje doet heel druk

Trefwoord(en)
ADHD
spelen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Van Dis’ eerste jeugdboek gaat dan misschien wel over adhd, maar is eerder een ode aan de (ongeremde) fantasie. Want het hoofdpersonage Adje stuitert letterlijk van de ene actie in de andere. Een lange sinaasappelschil wordt een slang die hij bezweert. Met de radio op luid laat hij alle dingen in de huiskamer dansen (tot een boze hand de knop omdraait). Wanneer hij als ridder in de puree belandt, wordt hij snel een likkende hond. En in het bad wordt hij een woeste, spillebenige zeemeerman. Op school zit hij vooraan onder de neus van de juf. Want ook daar gaat veel mis: de punt van zijn potlood is gebroken, de zool van zijn schoen laat los, enzovoort. Het leven is niet gemakkelijk. Behalve als hij boom onder de bomen kan zijn. Binnenwereld (waar hij soms storm droomt) en buitenwereld (waar stuiterbillen niet te temmen zijn) zijn duidelijk 2 verschillende werelden…

In eenvoudige, vlotte zinnetjes beschrijft van Dis het leven van Adje in korte taferelen. Doorheen die verschillende taferelen krijg je een gedetailleerde inkijk in zijn leven. Realistisch en herkenbaar en boordevol fantasie.
De kleurrijke schilderijtjes die dit alles in herkenbare beelden vastleggen, zijn al even levendig als het hoofdpersonage zelf. Met vlekken en vage lijnen schildert Klaver zich een mooie weg doorheen de vele emoties van Adje.
Een geslaagde combinatie in een kleine, bescheiden uitgave als gouden boekje.

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Adriaan van Dis   

Illustrator
Lotte Klaver   

Uitgeverij
Rubinstein   


Reeks
Gouden Boekjes

Jaartal
2019

ISBN
9789047627296

Aantal pagina's
34

Prijs
€7,99