Ademloos

Coverafbeelding van: Ademloos

Trefwoord(en)
echtscheiding
eiland
gevoelens
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De wereld van Claude stort in wanneer haar vader vertelt dat hij geen deel meer wil uitmaken van hun gezin. Claude was gelukkig met haar ouders en dacht dat zij ook gelukkig waren. Niet dus. Ze is vreselijk boos op haar vader en heeft medelijden met haar moeder. Ze vertrekt samen met haar moeder naar haar grootouders en daarna naar een afgelegen eiland. Op dat eiland wil haar moeder opzoekingswerk verrichten, ze wil vooral informatie vinden over haar eigen familie die afkomstig is van dat eiland. Buiten wat toeristen en enkele bewoners van het eiland zijn er alleen nog wat jongeren die helpen in het plaatselijke hotel. Hoewel Claude met zichzelf overhoop ligt, sluit ze vriendschap met enkele van die jongeren. Maar het is vooral Jeremiah Crew die haar fascineert. Ze zoeken elkaar steeds meer op en beleven een fantastische zomer. Ook al beseffen ze dat ze alleen maar deze zomer zullen hebben, een toekomst samen lijkt onmogelijk. Daarom zetten ze ook alles op alles om deze zomer onvergetelijk te maken.

Voor het schrijven van dit verhaal dook de auteur in haar eigen verleden en gebruikte ze eigen ervaringen. Alles klinkt dan ook doorleefd en puur. Claude heeft het moeilijk, haar gevoelens zijn zeer herkenbaar en geloofwaardig. Vooral het bedrog van haar vader laat een grote leegte achter. Het maakt haar angstig naar anderen toe, kan ze nog wel iemand vertrouwen? Ze beseft ook hoe sterk de band is met haar moeder, dat zij de persoon is die haar moeder het beste kan steunen. Wat haar toch weer sterker maakt, en volwassener. De relatie met Jeremiah (Miah) wordt mooi opgebouwd. Eerst wat afstoten, dan interesse krijgen en uiteindelijk passie en lust het laten overnemen. Hun gesprekken zijn soms grappig, soms diep, en dikwijls ontroerend. Beide personages werden knap uitgewerkt in een boeiende combinatie van gedachten en gedrag. Ook al weet je over Claude meer dan over Miah want alles wordt beschreven vanuit het standpunt van Claude. De lezer leeft dan ook intens met haar mee en raakt ook geboeid door de vrijbuiter Miah.
De vlotte stijl van de auteur neemt je van bij het begin mee in een mengelmoes van gevoelens, romantiek en realiteit. Dit is een ontroerend en hoopvol verhaal dat je tot het einde in zijn ban houdt. Want wat een afscheid!

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jennifer Niven   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2021

ISBN
9789048858552

Aantal pagina's
391

Prijs
€21,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Breathless

Vertaler(s)
Elise Kuip