Adem in …

Coverafbeelding van: Adem in …

Trefwoord(en)
vogels
vliegen
ademen
bewustwording
groeien

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Bob, de vogel, durft niet te vliegen en vermaakt zich op de grond. Hoewel hij veel oefent, lukt het hem niet. Tot hij Kraai ontmoet. Kraai kon niet landen toen hij klein was en schaamde zich daarvoor. Maar Kraai weet de oplossing, en deze oplossing lijkt heel simpel: “Je hoeft alleen maar te ademen”. Samen oefenen ze om goed en met volle bewustzijn in en uit te ademen. En Bob ervaart een wereld van verschil…

De Amerikaanse schrijver en illustrator Sujean Rim bedacht dit speelse prentenboek over zelfvertrouwen, wat perfect past in het gamma van boeken bij uitgeverij Altamira omdat zij met hun boeken hun publiek – jong en oud – telkens willen meenemen op een innerlijke reis via boeken over persoonlijke groei, ontwikkeling en verdieping.
Zo is ‘mindful ademen’ hier de juiste weg naar zelfvertrouwen en naar een leven met meer bewustzijn. Want, zo luidt de laatste zin van het verhaal: “Soms moet je stevig op de grond staan voordat je kunt vliegen.”  Een waarheid die stof tot nadenken geeft!
Dit alles klinkt misschien zwaar op de hand en ernstig, maar dat is het boek allerminst. Het verhaal wordt verteld met veel humor en een speelse insteek, waardoor kinderen de ondertoon of boodschap niet meteen beseffen. Terwijl volwassen begeleiders/opvoeders dit verhaal ideaal kunnen inzetten om kinderen te leren goed en bewust te ademen en zo een beter mens te worden.
De kleurrijke prenten zijn al even speels en expressief. De vele grapjes her en der doen je vaak guitig glimlachen.
Een heerlijk verhaal met een fijne boodschap.

Eric Vanthillo - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sujean Rim   

Illustrator
Sujean Rim   

Uitgeverij
Altamira   


Jaartal
2023

ISBN
9789401305631

Aantal pagina's
42

Prijs
€15,99