ABZzz… Een slaapverwekkend alfabet

Coverafbeelding van: ABZzz… Een slaapverwekkend alfabet

Trefwoord(en)
slapen gaan
alfabet
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit hoogst aantrekkelijke prentenboek rond ‘een slaapverwekkend alfabet’ begeleidt je met veel humor en relativering in het gaan slapen. Pagina na pagina, letter na letter, volgt een associatief spel van willen/moeten/mogen slapen. Over Bijna uit bed rollen, over Dromen, over Energie die nog niet op is, over Hersenen die opgeruimd worden als je slaapt, over een Luipaard dat 14 uur per dag slaapt, over het zoeken naar een woord met de Q en ondertussen in slaap vallen op het tapijt, over Tijdrekken om niet te moeten gaan slapen, enzovoort… Tot Zzzz, het geluid dat het boek uit is. En als je dan nog niet slaapt, dan is er de rode knop…

De makers creëren een rijke associatie die het normale vocabularium van de doelgroep overstijgt. Daardoor is dit geen doorsnee prentenboek voor jonge kinderen alleen, maar boeit het ook oudere kinderen (en volwassenen). De eenvoudige tekst informeert, bevraagt en doet je nadenken over slapen en leven. Een hele rijkdom aan ideeën passeert zo de revue van het nachtelijk gebeuren.
De prenten blinken uit in pure eenvoud. De naïeve teken- en schilderstijl en het basale kleurenpalet trekken je aandacht en doen je verder dromen en associëren op het gegeven thema. De gehele vormgeving bulkt van schoonheid en knap werk. En zo breidt de uitgeverij Boycott zijn aanbod gestaag verder uit met kwaliteitsvolle, bijzonder geïllustreerde kinderboeken die jong en oud boeien. Het doet ons elke keer weer uitkijken naar wat er nog volgen mag.
Knap!

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Isabel Minhos Martins

Illustrator
Yara Kono

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2019

ISBN
9789492986160

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Portugees

Originele titel
ABZZZZ…

Vertaler(s)
Anne Lopes Michielsen