ABC – Het gekke kinderwoordenboek – Van Appelflauwte tot Zeekoe

Coverafbeelding van: ABC – Het gekke kinderwoordenboek – Van Appelflauwte tot Zeekoe

Trefwoord(en)
alfabet
taal
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit op het eerste gezicht kleurrijke abc-prentenboek voor een heel jong doelpubliek, lijkt bij nader toezien ook een ouder doelpubliek aan te spreken. De prenten ogen hoogst eenvoudig en basaal, terwijl de tekst duidelijk mikt op een ouder en zelfs soms volwassen publiek doordat woorden uit hun context worden gehaald. Zo creëren de makers een wereld vol humor en verrassingen voor jong en oud.
Zoals een ‘appelflauwte’, wat een vallende ziekte onder het fruit zou zijn waarbij appels die van te hoog flauwvallen uit de boom, eindigen als appelmoes.
Een ‘damhert’ is een gezellig hoefdier dat van spelletjes houdt en meestal wint van het edelhert dat minder goed tegen zijn verlies kan.
De ‘eileider’ is een ei dat graag de baas speelt over de andere eieren en makkelijk te herkennen is aan zijn harde eierschaal.
En zo gaat het verder, letter na letter, tot bij de ‘zeekoe’ dat een zeedier is dat op een rund lijkt. Het kan zeer goed zwemmen en is te herkennen aan de typerende zwemvliezen tussen de hoeven. Het voedt zich voornamelijk met zeegras.
De paginagrote prenten zijn helder, vol kleur en bijzonder fantasierijk met een gezonde dosis humor.
Het geheel is stevig en verzorgd uitgegeven, waardoor het best bestand is tegen zeer jonge en grijpgrage vingers…

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ine De Volder   

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2020

ISBN
9789463832120

Aantal pagina's
58

Prijs
€15,00