Aap leest een letter

aanrader Coverafbeelding van: Aap leest een letter

Trefwoord(en)
lezen
spreken
dieren
fantasie
letters
humor

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

Deze fraaie en onderbouwde lees- en spreekbundel kende een eerste druk in 2020 en is ondertussen aan zijn zevende druk toe. Daar mogen nog vele drukken aan toegevoegd worden, want dit soort uitgave mag eigenlijk niet verdwijnen van de boekenmarkt om generatie na generatie te verleiden om met plezier taal te ontdekken en actief te gebruiken.
De auteur schreef bij elke klank (lange en korte klinker, medeklinker, tweeklank, …) een eenvoudig, verrassend en boeiend verhaal vol fantasie en heerlijke knipogen vol humor op niveau van beginnende lezers. Zoals bijvoorbeeld bij de ‘f’:
het is feest, feest met wafels en met frietjes. en met muziek, een hele fanfare flierefluiters. en met dansen, een echte fuif. en iedereen moet op de foto: …
Stuk voor stuk perfecte lees- en uitspraakoefeningen die het onderricht van de levendige taal verrijken met aantrekkelijke teksten die iedereen met volle goesting luidop lezen zal. Maar tegelijkertijd zijn het heerlijke voorlees- en samenleesteksten voor wie het lezen nog niet (helemaal) machtig is.
Wat deze bundel doet overstijgen zijn niet alleen de originele teksten, maar ook de aantrekkelijke prenten vol sfeer en slimme details. De illustrator heeft zich bij elke klank uitgeleefd in kleur en expressie en tekende heldere prenten vol details die telkens de letter in kwestie in zich dragen. Zo valt er op elke prent veel te ontdekken en leidt deze ook elke keer tot spreken.
Deze bundel reikt je een rijkdom aan materialen aan voor aantrekkelijk taal-onderricht. Zowel om te lezen als om te spreken.
En alsof dit alles nog niet genoeg was, is er ook nog de QR-code op de achterflap die je voert naar een verscheidenheid aan spelen en oefeningen die de inhoud van deze bundel verdiepen.
Een aanrader voor elk degelijk taalonderricht, zowel om kinderen met plezier te laten lezen en letters te ontdekken, maar even goed om de uitspraak en het vlot spreken te oefenen.

Eric Vanthillo - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Isabelle Gielen   

Illustrator
Jan Van Lierde   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789059247826

Aantal pagina's
88

Prijs
€19,50