Aap Beer Zebra

Coverafbeelding van: Aap Beer Zebra

Trefwoord(en)
dieren
versjes
alfabet

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

Het eerste prentenboek van Henriette Boerendans met alfabetisch gerangschikte dieren in kunstige houtsnedes (uitgave 2009) is nu heruitgegeven in een luxueus en aantrekkelijk prentenboek.
Dezelfde dieren passeren de revue, met soms een andere tint of kleur of achtergrond. Enkel de Xiphias Gladius of de zwaardvis moet plaats ruimen voor de Xenopus of de klauwkikker.
Elke prent is een kunstwerk op zich. De gemengde technieken van houtsnede, collage en bijschilderen geven aan de werken diepgang en fantasie.
Ook de totale vormgeving van Bockting Ontwerpers laat niets aan het toeval over. Zij schikken de mooie prenten, de losse letters en de blokjes tekst over de grote pagina’s met veel witruimte wat het geheel een imposante rust geeft.
Westera schreef bij deze nieuwe uitgave verzen met verschillende rijmschema’s. Deze teksten zijn wisselend: soms speels en origineel, soms voorspelbaar en oppervlakkig. Maar altijd met verrassende info over de dieren. Zoals de jaguar die de neef is van de panter, het giraffenjong dat haar oren kan wassen met haar lange blauwe tong, de zebra’s die elk een uniek strepenpatroon hebben en zich nooit laten temmen, enzovoort enzoverder. Geen poëtische hoogvliegers maar wel leuk om te lezen.
Het is vooral het geheel dat dit boek maakt tot een niet te missen aanwinst in de boekenkast, waar kunst en verbeelding en weetjes over dieren perfect kunnen samengaan.

Eric Vanthillo - april 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Henriette Boerendans   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025762384

Aantal pagina's
58

Prijs
€15,95