Aan de slag met Findus

Coverafbeelding van: Aan de slag met Findus

Trefwoord(en)
knutselen
natuur

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Dit boek heeft als ondertitel ‘Het knutselboek voor binnen en buiten’. Het geeft leuke knutseltips verspreid over het hele jaar. Per maand krijg je een kort verhaal over Opa Pettson en Findus, waarin ze samen iets doen binnen of buiten. Of elk apart aan het knutselen zijn, want ze hebben allebei een talent voor uitvindingen. Naast leuke knutseltips krijg je ook nog wat natuurinformatie die daarbij aansluit. Zo leer je planten vermeerderen, verpotten, een eigen kruidentuin maken of wat een duivelsbeet is en wat een regenworm allemaal kan. Veel informatie over natuur en dieren, het hele jaar rond, maand per maand.
Dit boek is bruikbaar voor de hele familie, en dan vooral samen, want niet alle knutselactiviteiten zijn eenvoudig. Enige kennis van de natuur of van techniek is nodig. Zo kan je wel een pingpongwindmeter in elkaar knutselen maar is het al moeilijker om strengen ongekleurde wol te vinden om zelf te kleuren. Ook voor het herkennen van bloemen en planten en voor de hulp bij de recepten is een volwassene best in de buurt.
Uiteraard werd het hele boek opgefleurd met de vrolijke illustraties van Sven Nordqvist. Zijn grappige details en zijn beminnelijke Opa Pettson en Findus zijn hartveroverend. De cover van het boek toont een mooi overzicht van heel wat van de knutselwerken die in het boek aan bod komen.
Een vrolijk familieknutselboek met oog voor de natuur het hele jaar door.

Mik Ghys - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Eva-Lena Larsson
Kennert Danielsson

Illustrator
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2017

ISBN
9789059088702

Aantal pagina's
60

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Pyssla med Findus

Vertaler(s)
Griet van Raemdonck