Aan boord van de Discovery Express

Coverafbeelding van: Aan boord van de Discovery Express

Trefwoord(en)
transport
uitvindingen
flapjesboek

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

De lezer/kijker wordt uitgenodigd om mee op te stappen in de trein en zo een aantal feiten te ontdekken over het transport door de eeuwen heen. Gaande van de uitvinding van het wiel, de fiets, de stoomtrein en stoomboot, over de uitvindingen van Leonardo da Vinci, het Panamakanaal, de eerste luchtballon, de eerste auto, de duikboot en het vliegtuig tot de straalmotor. Op elke dubbele pagina staan tekstblokjes bij de illustraties en zijn er flapjes waarachter nog informatie te vinden is.

Dit boek in iets groter formaat bevat dertien dubbele pagina’s op stevig papier waarop telkens een bepaald gegeven wordt verduidelijkt. De lezer/kijker vindt er korte informatieve tekstblokjes bij de illustraties over het onderwerp. De illustraties zijn erg kleurrijk, eenvoudig, zonder veel franje. De flapjes waarachter nog informatie staat zijn niet makkelijk te openen en vragen een voorzichtige aanpak om geen schade aan te richten. Er is telkens ook één flapje met een raadsel dat handelt over een te zoeken wetenschapper. De oplossing geeft telkens aan waar men op de volgende pagina zal terechtkomen. Iets wat sneller opgelost is door de pagina gewoon om te draaien.
De gegeven informatie is ook heel erg beperkt en geeft slechts een aanzet tot verder op zoek gaan naar meer informatie over het onderwerp.
Een kijk-, lees- en flapjesboek over de evolutie van het transport over land, water en door de lucht.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Hawkings
Tom Adams

Illustrator
Tom Clohoshy-Cole

Uitgeverij
Klavertje Vier (Ballon Kids)   


Jaartal
2017

ISBN
9789403200521

Aantal pagina's
28

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
All Aboard The Discovery Express

Vertaler(s)
Sabine Van Humbeek