Aai!

Coverafbeelding van: Aai!

Trefwoord(en)
dieren
voelboek
woordenschat

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Heb je zin om mee dieren te aaien? Zoals een donzige papegaai en een gladde kikker? Of een wollige chinchilla en een prikkende egel? Of heb je liever een zachte fret, een harige cavia of een hangbuikzwijntje? Je kan ook kiezen voor een stekelige leguaan, een slijmerige slak, een pluizige konijnenstaart of een bobbelige gekko. Al die dieren kunnen ook knagen, pikken, smullen of peuzelen om hun buik te vullen. Vissen kunnen dan weer hun vinnen bewegen om snel naar je toe te komen. Geluid maken kunnen ze ook, zoals krijsen, knorren, kwaken en sissen. Maar of ze nu klimmen, hobbelen, huppen, rennen, springen of kruipen, je hoeft voor geen één van hen bang te zijn.

In dit stevige kartonboek valt heel wat te ontdekken. Er kan gevoeld worden aan de slijmerige slak of de donzige papegaai. Met handige schuiftabs kan een marmot groente knabbelen en een konijn een wortel opeten. Een schildpad komt uit zijn schild bij een onverstoorbare poes. En op de allerlaatste pagina’s zorgt een grote pop-up voor een overzicht van alle dieren die in het boek staan. Met hun naam erbij, zodat je vanaf nu een brulkikker kan herkennen, of een roodoogmakikikker. Voor peuters zijn de meeste van deze dierennamen te hoog gegrepen, maar voor de voorlezers en de erg nieuwsgierige toekomstige bioloog is het een interessante aanvulling.
Door de stevige pagina’s zijn de schuifbladen gemakkelijk te bedienen. Die zorgen dan ook voor extra animatie, naast het voelen aan al die dieren. De tekst is beperkt tot kernachtige benamingen, die per 2 bladzijden zelfs rijmen. Heel prettig om voor te lezen en samen met een peuter op ontdekking te gaan in deze boeiende dierenwereld.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Matthew Van Fleet   

Illustrator
Brian Stanton

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048320271

Aantal pagina's
17

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Pet

Vertaler(s)
Kirsten Verhagen
Vitataal