Aaf gaat ondergronds

Coverafbeelding van: Aaf gaat ondergronds

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
diefstal

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Tijdens de kerstvakantie ontdekt Aaf dat de vloer achter de kerstboom wat wiebelt. Stiekem maakt ze de vloerbedekking los. Zo ontdekt ze een luik in de vloer, dat open kan. Daaronder is een lege ruimte onder het huis. Ze wil op ontdekkingstocht in die ruimte en vraagt haar vriend Tom om mee te gaan. Zo ontdekken ze dat ze onder 4 huizen kunnen kruipen. Bij elk huis is een luik in de vloer, waar ze even doorheen kijken. Bij de buren vindt Aaf haar bal terug. In het volgende huis woont een oud koppel met een hond. Wanneer Tom door het luik in hun woonkamer kruipt om wat snoep te stelen, slaat de hond alarm. Hij bijt het shirt van Tom stuk, zodat die boos wordt op Aaf. Maar de volgende dag wil hij toch weer mee op onderzoek. Ze moeten het laatste huis nog bekijken. Daar staan heel mooie schilderijen. En dat blijkt even later een heel belangrijke ontdekking te zijn.

Dit is een spannend avontuur dat gewoon thuis begint en niet verder loopt dan 4 huizen verder in de straat. En toch wordt de ontdekking van Aaf en Tom nationaal belangrijk.
De personages zijn goed gekozen. Aaf is een ondernemend en nieuwsgierig meisje, waarbij de nieuwsgierigheid haar angst voor het onbekende met gemak overwint. Tom is haar ideale vriend. Hij zal haar nooit in de steek laten, ook al brengt Aaf hem steeds in de problemen. Hij vindt haar soms te bazig maar doet uiteindelijk toch wat ze voorstelt. Zo beleven ze samen hun avonturen. Een boeiend en dynamisch duo.
Hun belevenissen zijn herkenbaar en spelen zich af in een vertrouwde omgeving. Daardoor voelt de lezer zich onmiddellijk betrokken bij de gebeurtenissen.
De tekst leest vlot en de vele dialogen zorgen voor veel vaart in het verhaal. Enkele illustraties verluchten sfeervol Aafs avonturen.
Een boeiend hedendaags avonturenverhaal dat begint achter de kerstboom.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nienke Berends

Illustrator
Isabel Bouttens   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044839661

Aantal pagina's
87

Prijs
€11,95