77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Coverafbeelding van: 77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Trefwoord(en)
weetjes
huizen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Over je thuis en andere woningen valt heel wat te vertellen. Mathilde Masters selecteerde 77 bijzondere weetjes die ze samenbracht in dit boek. Weetjes over de bouw van huizen, eigenaardige huisdieren, verwarmen, schoonmaken, voeding, kamerplanten en nog veel andere zaken. Want weet je dat je kan verwarmen met kak? Dat men vroeger dacht dat een bad nemen levensgevaarlijk was? Dat er meer dan 6000 talen op aarde zijn? En dat een huis verkopen beter lukt als het geurt naar versgebakken appeltaart?
Al die weetjes staan kriskras door elkaar, zodat je telkens opnieuw verrast wordt en niet in een thema blijft hangen. De tekst leest vlot en aangenaam en is soms lichtjes humoristisch. De illustraties vullen de teksten aan en verluchten het geheel.
Dit boek hoort thuis in de reeks ‘321 superslimme dingen die je moet weten…’ waarin de auteur al veel verschillende thema’s behandelde, zoals dieren, geschiedenis en wetenschap. Ze doet dat telkens op een aantrekkelijke manier, zodat elke lezer geboeid blijft door de vele weetjes. Dit boek past mooi in het lijstje, ook al zijn het deze keer maar 77 weetjes.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mathilda Masters   

Illustrator
Louize Perdieus

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401491839

Aantal pagina's
105

Prijs
€10,99